2013 m. sausio 20 d., sekmadienis

Tinginio čeburėkai

  Labai užsimaniau kažko skanaus. Pavarčiau kelias knygas, žurnalus ir užsikabinau už tinginių čeburėkų. Blogerių knygoje "Gyventi skanu" Mindaugas juos vadina "Tetulos pyragėliais".

   Tešlai:
  • 500 g miltų;
  • 250 ml tamsaus alaus;
  • 250 ml pieno;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1a.š. druskos.
   Įdarui:
  • 500 g mėgstamo faršo
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • vaflių lakštų.
   Tešlai skirtus produktus supilkite į dubenį ir išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Palikite pastovėti 15 min.
   Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Įmaišykite į faršą, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
   Imkite vieną vaflio lakštą ir gausokai aptepkite faršu. Uždėkite kitą lakštą ir paspauskite. Perpjaukite į keturias dalis ( aš pjausčiau į trikampėlius).
   Suteptus vaflius pamirkykite tešloje ir dėkite į keptuvėje gerai įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
 
  Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą