2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Kotletukai

 Šiuos kotletukus radau Mitų griovėjų video receptuose. Pabandžiau, tik va padažas tapo kartus. Kaži nuo ko? Ar nuo džiovinto baziliko ar nuo to, kad padauginau tarkuoto apelsino žievelės? Vis gi linkstu prie žievelės.

 Kotletukams reikės:
  • 300 g kalakutienos faršo;
  • 100 g varškės;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 v.š. grūdėtų garstyčių;
  • apelsino žievelės (nedidelio žiupsnelio);
  • kiaušinis;
  • druska, pipirai;
  • aliejaus kepimui;
  • 200 ml grietinėlės;
  • prieskoninės žolės.

 Faršą sumaišyti su varške, svogūną smulkiai, sudedame į faršą, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius, patarkuojame apelsino žievelės. Viską gerai išmaišome. Formuojame nedidelius kotletukus, apkepame įkaitintame iš abiejų pusių. Užpilame grietinėlę, apibarstome šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ( krapais, petražolėmis, bazilikais), jei neturite, tiks ir džiovintos. Troškiname. Sudedame į troškintuvą ir dedame iki 180º C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10min.

Skanaus :)

Recepto šaltinis: Virtuvės mitų griovėjai

2 komentarai:

  1. Kaip įdomu kotletai su varške..o kažin pakeitus varškę sūreliu gal ir gerai visai būtų..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei sūrelis nesaldus, tai manau tinka. ;)

    AtsakytiPanaikinti